Over Yvette De reisgek achter Explorette

Uitzoeken vakantie Nieuw-Zeeland

Ik ben Yvette Damen, 33 jaar, mama van Max (maart 2022), Brabander en het gezicht achter Explorette. Ik ben gek op reizen en het ontdekken van de wereld. Vandaar de naam Explorette, een combinatie van het Engelse woord Explore (ontdekken) en mijn naam Yvette. Naast dat ik zelf graag de wereld ontdek, ontdek ik nu ook alle bijzondere plekken, must-see’s & do’s voor jouw vakantie. 

Explore met Yvette!

I haven't been everywhere,
but it 's on my list

Hoe het allemaal begon

Je zou het misschien niet verwachten, maar als klein meisje bracht ik mijn vakanties met mijn familie door aan de kust in Nederland, in Renesse om precies te zijn. Eerst in een caravan en later op een bungalowpark. Absoluut geen verre reizen en ook geen verhaal over een paplepel ;). Maar het was er geweldig en ik kom er nog altijd graag!

In mijn tienerjaren waren we in de zomervakantie te vinden op de Canarische Eilanden in Spanje. Van verblijven in appartementen tot all-Inclusive hotels. In deze periode is mijn interesse in vakanties en het ontdekken van de bestemming ontstaan. Zodra de reisgidsen op tafel lagen, ging ik ze doorspitten. Ik koos de leukste accommodaties uit op basis van faciliteiten, type gebouw (ja, serieus) en ligging. Daarna ging ik mee naar het reisbureau om de vakantie te boeken en nam ik later de reisbescheiden grondig door.

Reizen Nederland
Reizen Canarische Eilanden
Reizen High School Amerika

Op naar Amerika!

De drang om de rest van de wereld te ontdekken, is begonnen toen ik 16 jaar oud was en in mijn laatste jaar van de havo zat. Tijd om een vervolgstudie te kiezen… maar wat? Ik had geen idee! 

Een High School jaar in Amerika kwam op mijn pad en wekte mijn interesse. Het was destijds (2007) nog vrij onbekend en ik denk dat het mij daarom juist zo aansprak. Als verlegen en onzeker meisje voelde ik (verrassend genoeg) de drang om iets nieuws te ontdekken en om wat anders te doen dan de rest van mijn klasgenoten. Ik wilde de wereld ontdekken en mijzelf in het diepe gooien. High School America it was! Een heel schooljaar verbleef ik bij een Amerikaans gastgezin in Washington State. Ik ging naar een Amerikaanse High School, leerde een nieuwe cultuur kennen en had de tijd van mijn leven. En sindsdien, ben ik niet meer te stoppen!

Let's see the world

Ik volgde een Engelstalige toerisme-opleiding in Breda en maakte tijdens mijn studie reizen naar Bulgarije, Peru en Brazilië. Ook ging ik een half jaar op exchange naar Barcelona en liep ik stage in Londen. Na mijn toerisme-opleiding behaalde ik nog een Master in Marketing.

Naast de mooie reizen die mijn studie bracht, ontdek ik ook al 12 jaar lang de wereld met mijn maatje en liefde Vincent. De eerste jaren veelal binnen Europa, maar later ook naar Amerika, Cuba en Nieuw-Zeeland. Sinds maart 2022 hebben wij er een reisgenootje bij, onze zoon Max. We kunnen niet wachten om hem de wereld te laten zien!

Reizen Amerika
Reizen backpack Australië

Met een backpack op wereldreis

Je zou denken dat ik uiteindelijk in de reisbranche ben gaan werken maar, buiten twee stages en een parttime baan bij een reisbureau (2 jaar) om, is dat zeker niet het geval. Na een aantal jaren een baan te hebben gehad op inkoop- en marketing afdelingen, besloot ik het roer om te gooien. Ik wilde altijd nog een langere periode op reis. Ik besloot mijn baan op te zeggen en met een volle backpack begon ik in 2019 mijn wereldreis van zes maanden. Het bracht mij naar Peru, Bolivia, Chili, Argentinië, Australië en Nieuw-Zeeland. Grotendeels alleen, maar ook deels met vriendinnen en mijn vriend. Ik maakte prachtige (meerdaagse) hikes en roadtrips, sprong uit een vliegtuig en knuffelde met alpaca’s. Ik sliep in hostels maar ook in een tentje in de Australische outback. Het was een avontuur om nooit te vergeten!

Mijn wereldreis bracht mij tot het gaan doen wat ik echt leuk vind. Naast mijn ontzettend leuke parttime baan in loondienst ben ik in mei 2021 vol trots Explorette gestart!

Mijn reiseraring

What makes me smile?

Reizen

Need I say more..?

Hiken/wandelen

Het liefst in de bergen

Een opgeruimd huis

Sunshine

Dansen

Give me reggaeton

Alpaca's

Mijn gezin

Friends

Letterlijk en de serie!

Latte macchiato

Reizen Argentinië

Goede voorbereiding is het halve werk

Er zijn maar weinig mensen die het uitzoeken van een vakantie zo leuk vinden als ik. De vakantie begint bij de voorpret van het uitpluizen van de bestemming en het in kaart brengen van de vakantieplannen. Dat doe ik door mezelf goed voor te bereiden en in te lezen. Ik lees reisblogs en reisgidsen maar ik scroll ook door social media en kijk reisprogramma’s. Een goede voorbereiding is het halve werk en het brengt je naar de mooiste plekken!

Ik help jou naar een droomvakantie zonder de frustraties en uren zoekwerk vooraf. Ik zorg dat jij geen omkijken hebt naar de vakantie-voorbereiding en geef je een duidelijk reisplan, helemaal afgestemd op jouw wensen. Ik zet een stap extra voor jou en zorg ervoor dat je op plekken komt die je je nog lang zult herinneren.

Volg mij op Instagram